Festival i Vikinghallen


Årets store attraksjon på Borre går av stabelen første helgen i juli i år! Da inntar nærmere 100 krigere den nybygde Vikinghallen for å delta i «kampen om Vestfold»

Kampen om Vestfold
I frankiske annaler beskrives det at to danske konger, Harald og Reginfred, reiste til Vestfold i 813 e.Kr. med en hær for å slå ned et opprør. Hvem som ledet opprøret og utfallet av stridighetene er ukjent, men det er sannsynlig at det var de norske småkongene som få år tidligere hadde blitt vasaller under den danske kronen.

1200 års jubileum
I år er det 1200-års jubileum for denne hendelsen som fant sted i 813, og det markeres med en stor iscenesettelse av «Slaget på Borre» med ekte krigere i full våpenutrustning. Dette ligger an til å bli en av de største slag gjenskapt for publikum i Norge noensinne!

Hvem vinner slaget om Borre i 2013? Seirer Vestfoldingene over de invaderende styrker, eller fastholder danekongen sitt jerngrep over fylket?

Hvem vinner slaget om Borre i 2013? Seirer Vestfoldingene over de invaderende styrker, eller fastholder danekongen sitt jerngrep over fylket?

Aktiviteter for alle – og god mat og drikke!
I tillegg til kampoppvisninger vil det også være bueskytterkonkurranse, handel- og håndverk, levende musikk, og god mat og drikke både i og utenfor Vikinghallen.
Midgard, med utstillingene «Vikinger i krig» og «Borre i Viken», holder åpent under hele helgen, og her selges billetter både til museet og festivalen.

Tider og priser
Lørdag og sønadg 6-7 juli 2013, kl. 12.00 – 18.00 begge dager
Billetter kr 120 voksen / kr 60 barn / kr 300 familie

Forrige artikkelLunsj i Gildehallen Neste artikkelMidgard vikingfestival 2019