Bilder

Bilder av Borre – fotograf Kjell O. Bacher

Bilde

Kjell Oscar Bacher Født 20. januar 1960 Fotograf Kjell Oscar Bacher vokste opp i Horten med familie og slekt som satte pris på friluftsliv ved sjøen og i skog og mark. Hans far tok ham med sommer som vinter på ski … Les videre

Vikingfestival 2013 – Slaget på Borre

Vikingfestival 2013 - Slaget på BorreBilde

6. – 7. juli 2013 holdt Midgard sin første Vikingfestival, i samarbeid med Borrefylkingen. Over to dager fylket rundt 3600 vikinger og nysgjerrige besøkende seg rundt den nyåpnede Gildehallen, som for første gang var tilgjengelig for publikum i helgen. Temaet var … Les videre

Gildehallen på Borre

Gildehallen på BorreBilde

Gildehallen på Borre er rekonstruert etter ledende arkeologiske teorier om hvordan høvding- og kongehaller så ut i vikingtiden. Ifølge teorien har slike haller vært arkitektoniske forbilder til de senere stavkirkene.

Vikinghallen på Borre har vært bygget så tro mot vikingtidens håndverk som mulig, med blant annet vakre treskjæringer, håndhøvlede innervegger, en flott mønekam og møysommelig lagt takspon. Den er tolv meter høy, 36 meter lang, og rommer ca. 120 personer. Les videre

Midgard kafé og auditorium

Midgard kafé og auditoriumBilde

Midgards kafé har nydelig utsikt mot Borrehaugene, og er et perfekt sted å nyte en kaffe og en vaffel etter en tur i utstillingene – eller en dag i Borreparken. Hva med en is på sommerstid?

Kaféen og og auditoriumet er tilgjengelig for utleie til konferanser og andre arrangementer. Les videre

Borreparken

BorreparkenBilde

Borreparken med de storslåtte Borrehaugene kan by på majestetisk forhistorie og vakker natur året rundt. Parken er et yndet området for lokalbefolkningen, såvel som turister og andre besøkende.

Utstillingsåpning 2012: VIKINGER I KRIG

Utstillingsåpning 2012:  VIKINGER I KRIGBilde

Søndag 22. april åpnet Midgard utstillingen Vikinger i krig med stor bravur. Nærmere 300 mennesker fant veien til museet denne dagen da fylkesordfører og ordfører i Horten gjennomføre den offisielle åpningen av utstillingen.

Her kan du se noen stemningsbilder fra åpningsdagen!
Les videre

Den kulturelle skolesekken på Midgard

Den kulturelle skolesekken på MidgardBilde

Hvert år i mai gjennomfører vi Den Kulturelle Skolesekken for alle 6.klassinger i nordfylket på Midgard historisk senter. Teamet er «En dag i vikingtiden», og her kan du se noen bilder fra tidligere gjennomføringer av DKS.